Menno de Groot Weblog

Scholieren gezocht!

Onlangs reed ik door het Westland en zag bij diverse tuinbouwbedrijven op grote borden staan ‘SCHOLIEREN GEZOCHT’. Ook kwam ik een vacature van een tomatenkwekerij tegen met de volgende tekst: Tomatenbedrijf X is op zoek naar enthousiaste scholieren vanaf 14 jaar voor de zaterdagen en vakanties. Wil je solliciteren, stuur dan een mail met foto naar …… Waarom een foto? Kunnen ze aan je foto zien of je een geschikte tomatenplukker, of zoals ze in het Westland zeggen ‘ballenracer’, bent? Regelmatig kom je in vacatures teksten tegen die refereren naar een bepaalde leeftijdsgroep, in dit geval scholieren. Alleen in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om leeftijdsgericht werknemers te werven. Deze maand werd een grote supermarktketen door het College voor de Rechten van de Mens op de vingers getikt, omdat zij zich schuldig maakt aan leeftijdsdiscriminatie bij het werven van personeel. In de vacature werd aangegeven dat de voorkeur werd gegeven aan scholieren en/of studenten. Het betrof dus een beperkte leeftijdsgroep, waardoor oudere personen werden uitgesloten. Let dus goed op bij het opstellen van een vacature.

Als je dan met scholieren, studenten, oproepkrachten etc. aan de slag gaat, dan gelden er diverse regels. Ik zal er een aantal op een rij zetten:

Arbeidstijdenwet:
De Arbeidstijdenwet regelt onder andere werktijden, rusttijden, pauzes en nachtdiensten. Voor jongeren onder de 18 jaar gelden aparte regels, zodat zij genoeg rust krijgen en geen zwaar of gevaarlijk werk doen.

Arbeidsovereenkomst
Ook scholieren zijn in dienst op basis van een arbeidsovereenkomst. Let vooral op uw (onverwachte) verplichtingen bij arbeidsongeschiktheid of bij een langdurig dienstverband. Ook een scholier kan “ongewenst” voor onbepaalde tijd in dienst zijn. Tevens hebben scholieren recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Een all-in uurloon is (in principe) niet toegestaan. Indien er een cao van toepassing is, dan kunt u hier (bijna) alles in terugvinden.

Loonadministratie
Er gelden diverse fiscale dossierverplichtingen en periodiek dient er een loonberekening plaats te vinden.

Tip! Ik adviseer om geen netto (uur)loon af te spreken. Doet u dit wel, dan loopt u het risico dat een werknemer u verzoekt om de zogenaamde loonheffingskorting niet toe te passen. Alle (loon)heffingen komen dan voor rekening van de werkgever. Ik zal dit in onderstaand overzicht op basis van bijvoorbeeld 60 uur per maand à € 8 netto per uur duidelijk maken.

met loonheffingskorting zonder loonheffingskorting
 Bruto uurloon  € 10,50  € 15,75
 Netto uurloon  € 8,00  € 8,00
 Loonkosten per uur  € 12,50  € 18,75

(deze berekeningen gelden uitsluitend als voorbeeld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend)

Let op! Het maakt wel uit hoeveel een kind bijverdient. Verdient een kind meer dan het maximumbedrag dan heeft dat gevolgen voor de hoogte van de kinderbijslag. De zomervakantie staat weer voor de deur. Duizenden scholieren zullen aan het werk gaan om een zakcentje te verdienen. Houd rekening met de regels, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tips en vragen zijn van harte welkom!

Menno de Groot RPP

Regisseur FACET Personeelsdiensten

010-4526144

Maak afspraak »