Wat doe jij op vakantie?

Wat doe jij op vakantie?
donderdag 20 december 2018 - Schrijf je hoofd leeg. Om extra goed te kunnen ontspannen kun je tijdens je vakantie af en toe een ‘brain dump’ doen. Neem daarvoor een eenvoudig notitieboekje mee op vakantie en schrijf alle ideeën en invallen op – noteer ze niet op je tablet of laptop, want dan is de kans groot dat je toch weer met werk bezig bent.

Een notitieboekje kun je overal mee naar toe nemen: naar het strand, onder de palmboom, tijdens een fietstocht…. De eerste dagen zul je vooral de losse eindjes van het werk van je af schrijven, naarmate de vakantie vordert, zal je hoofd zich vullen met allerlei creatieve ideeën. Noteer ze allemaal en maak je er verder geen zorgen om. Na de vakantie pak je deze zaken aan.

Laat geen vervuilde tijd toe op vakantie.

Vakantie is Quality time, tijd voor het gezin, voor je geliefden en voor jezelf. Toch is het niet makkelijk om die tijd daar ook exclusief aan te besteden. Je haalt er echter veel voordeel uit als je echt focust op de kwaliteit van je vakantietijd.

Doe wat je graag doet.

Vul je vakantie kwaliteitsvol in. Neem tijd voor jezelf, om je batterijen op te laden, om je te bezinnen, om niets te doen, om samen te zijn met geliefden, om bij te praten, om nieuwe horizonten te verkennen, om los te laten, om samen te genieten en te relaxen, om plannen te maken. Niets moet en alles mag. Geniet er met volle teugen van.

< Terug naar het overzicht