11 maart

Sessie 1: Intern ondernemerschap

Er is een gestage toename van het aantal professionals onder de werknemers. Onder een professional verstaan wij een werknemer die een gemiddelde tot hoge opleiding genoten heeft en een behoorlijke zelfstandigheid heeft in het uitvoeren van het werk. Deze professionals zijn vooral actief in een omgeving die een intellectuele inspanning vergt. Zij  komen steeds meer in botsing met de industriële structuur waarop het overgrote deel van huidige organisaties meestal nog gebaseerd is.

De mate waarin iemand klantcontact heeft, geeft voor medewerkers ook een bepaalde uitdaging in het werk. Functies met weinig direct klantcontact en daarbij ook nog eens voornamelijk routinematig werk worden in de nabije toekomst geautomatiseerd.

Om niet in zwaar weer terecht te komen moeten ondernemers stil staan wat hun toegevoegde waarde is voor zowel hun klanten als voor hun medewerkers. Maar wat voor veel jonge werknemers geldt, geldt niet per se voor de oudere garde: er dreigt dus een kloof te ontstaan.

Elke ondernemer dient een heldere visie te kunnen schetsen van de toekomst en deze consequent uit te dragen: dient visionair te zijn. Het gaat erom dat er voortdurend, per project of uitdaging, een visie en doel geformuleerd worden, steeds opnieuw. Hierbij is het wenselijk dat de persoonlijke doelen van medewerkers in een organisatie een grote overeenkomst vertonen met de doelen en de visie van de organisatie. Eigenlijk heb je daarmee op alle niveaus van een organisatie ondernemerschap.  

In deze sessie staan wij stil bij dat ondernemerschap. Wat maakt van iemand een ondernemer? Werk jij in je organisatie met interne ondernemers: medewerkers die vooruit willen? Hoe pak je dat aan?

Tijd:

Inloop: 16.30 uur

Start: 17.00 uur - 20.00 uur

Locatie: 

Kantoor FACET Accountants & Adviseurs 

Sessie 1: Intern ondernemerschap

Vul het formulier in

Vul onderstaand formulier in en meld je aan!