16 mei

Sessie 2: op een efficiënte manier buiten de lijntjes kleuren

Thuis en op je werk struikel je elke dag over goedbedoelde regels die niet werken. Niet alleen komen er steeds meer regels, ze worden ook steeds strikter toegepast. Gaat er iets mis, dan heb je gefaald. Dan heb je onvoldoende maatregelen getroffen of controle uitgeoefend om te voorkomen dat het misging. Dan zijn er dus meer en strengere regels nodig en meer toezicht om te voorkomen dat het in de toekomst weer mis gaat. Vaak wordt er dan een commissie in het leven geroepen die moet onderzoeken wat er mis is gegaan.

Veel regels hebben ongewenste effecten, pakken de verkeerde problemen aan of kosten meer dan ze opleveren. Maar vooral: ze ontslaan mensen van zelf nadenken. Maar in de praktijk van alledag houden we ons lang niet altijd aan de regels, want dan hebben we geen leven. We buigen ze, ontwijken ze of passen ze naar eigen inzicht toe.

Alle regels afschaffen dan maar? Of wordt het dan een chaos en geldt alleen nog het recht van de sterkste? Sommige regels zijn inderdaad best wel handig. Maar welke?

In deze sessie staan wij stil bij regels en procedures in je eigen organisatie. Mensen kunnen echter veel meer zelf, als ze maar de ruimte krijgen. We dragen voorbeelden aan uit de praktijk. We staan ook stil bij je eigen werksysteem en planning waardoor je na deze sessie effectiever en efficiënter gaat werken. Mooie uitdaging!

Sessie 2: op een efficiënte manier buiten de lijntjes kleuren

Vul het formulier in

Vul onderstaand formulier in en meld je aan!