Menno de Groot Weblog

Voorkom een bittere nasmaak aan uw pina colada!

De schoolvakanties staan weer voor de deur. Miljoenen Nederlanders zullen komende weken naar warme oorden vertrekken om te genieten van een welverdiende vakantie.

Iedereen kent het gevoel wel van de laatste werkdag voordat de vakantie begint. Nog even de laatste dingen wegwerken, de afwezigheidsassistent aan en tegen je collega’s zeg je lachend ‘tot over drie weken’. Je trekt de deur achter je dicht en denkt bij jezelf “zo heerlijk drie weken vrij”.

Uit onderzoek blijkt dat circa 40% van de werkende Nederlanders last heeft van stress in de periode voordat ze op vakantie gaan. Een aantal praktische tips om vakantiestress te voorkomen en het vakantiegevoel vast te houden zijn:

  • Plan de laatste dag voor uw vakantie geen afspraken meer in.
  • Trek een streep op uw to-do list om te bepalen wat u nog voor de vakantie doet en wat u na de vakantie weer oppakt.
  • Zet uw afwezigheidsassistent al een dag eerder aan en zet hem een dag later uit dan dat u eigenlijk terugkomt.

Waar de meeste vakantievierders echter geen rekening mee houden, is het feit dat er wellicht te weinig loonheffing is berekend over het uitbetaalde vakantiegeld. Daar heeft u deze vakantie geen last van, maar bij het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan. Dit is een verborgen stressfactor die zeker niet te onderschatten is.

De loonheffing is een voorheffing op de inkomstenbelasting. Als er geen bijzonderheden zijn en de juiste percentages worden toegepast, zal de ingehouden loonheffing in principe aansluiten met de te betalen inkomstenbelasting (geen rekening gehouden met eventuele aftrekposten in de inkomstenbelasting etc.). De loonheffing over het reguliere salaris wordt berekend via de zogenaamde witte loonbelastingtabellen. In deze tabellen is ook rekening gehouden met de loonheffingskorting. Over het algemeen gaat dit goed. Het venijn zit hem vaak in de bijzondere beloningen, zoals het vakantiegeld of een bonus. Voor incidentele beloningen geldt namelijk een aparte belastingtabel; de witte tabel bijzondere beloningen. Het inhoudingspercentage varieert dit jaar tussen 0,00% en 55,60%. Het percentage dat ingehouden wordt, is gebaseerd op het fiscale loon van voorgaand jaar. Sinds 2015 is er een verrekeningspercentage loonheffingskorting in de tabellen bijzonder tarief verwerkt. Nu wordt het belangrijk! Door factoren zoals bijvoorbeeld onbetaald ouderschapsverlof, auto van de zaak, meer gaan werken en/of meer gaan verdienen, kan het mis gaan. Ik zal dit door middel van een voorbeeld duidelijk maken.

Stel van januari tot en met december 2016 heeft u 40% ouderschapsverlof opgenomen. Vanaf 2017 bent u weer fulltime gaan werken.
Cijfers:
Bruto loon per maand op fulltime basis in 2016: € 2.200
Bruto loon per maand op fulltime basis in 2017: € 2.300
Het fiscale jaarloon in 2016 bedraagt op basis van bovenstaande informatie circa € 17.500
Als we met deze gegevens in de witte tabel bijzonder tarief kijken, dan komen we uit op een percentage bijzonder tarief in 2017 van slechts 8,23%. Dus uw vakantiegeld wordt in 2017 belast tegen 8,23%. Stel uw vakantiegeld bedraagt bruto € 1.750. Op uw vakantiegeld wordt dan € 144 aan loonheffing ingehouden. Als u volgend jaar uw aangifte inkomstenbelasting 2017 gaat doen, blijkt dat dit veel te weinig is geweest, omdat het jaarloon in 2016 een stuk lager is dan in 2017. Naar schatting had dit € 800 moeten zijn. Dus u mag volgend jaar nog ruim € 650 aan de Nederlandse Staat terug betalen.

Tips en vragen zijn van harte welkom!

Menno de Groot RPP

Regisseur FACET Personeelsdiensten

010-4526144

Maak afspraak »