Nieuw aanvraagformulier G-rekening

By 10 augustus 2017Accountancy, Fiscaal, Nieuws
g-rekening

Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee u alleen de loonheffingen en de btw aan de Belastingdienst kunt betalen. De Belastingdienst heeft nu een nieuw formulier gepubliceerd waarin de vraagstelling is verduidelijkt en de toelichting is uitgebreid. Ook de indeling is verbeterd, zodat aanvragers het formulier gemakkelijker kunnen invullen en minder fouten maken.

Tip: Een juiste invulling van het formulier verkort de behandeltijd van uw aanvraag. Dat geldt in het bijzonder voor de vraag welke bedrijfsactiviteiten er op dit moment in de onderneming worden uitgeoefend en bij welke bank er een G-rekening wordt geopend.

Download het formulier ‘aanvraag g-rekening’ op de website van de Belastingdienst.

Inleners- of ketenaansprakelijkheid

Een inlener of aannemer kan door de Belastingdienst aansprakelijk worden gesteld voor niet betaalde loonheffingen en/of omzetbelasting door de uitlener/onderaannemer. Bij inlening kan sprake zijn van inlenersaansprakelijkheid en bij de uitbesteding van werk door een aannemer aan onderaannemers van ketenaansprakelijkheid. De aansprakelijkstelling is te beperken door een deel van het factuurbedrag te storten op een geblokkeerde rekening (G-rekening) van de uitlener of onderaannemer.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op.

Contact opnemen »