Accountancy

De jaarrekening als vertrekpunt

U wilt dat het samenstellen van uw jaarrekening op een efficiënte manier gebeurt. Maar waarschijnlijk heeft u als ondernemer behoefte aan meer. De jaarrekening kijkt terug en u bent met name geïnteresseerd in de toekomst.

Realistisch maatwerk

Wij zien uw jaarrekening niet als eindstation, maar veel eerder als vertrekpunt. Waar staat u nu en hoe ziet u de toekomst van uw bedrijf? Waar wilt u naar toe met uw onderneming? Wanneer wilt u daar arriveren en welke mogelijkheden zijn er? Dankzij uw inbreng en onze kennis van uw onderneming en de branche waarin u actief bent, brengen we gezamenlijk kansen en risico’s in kaart. Samen komen we tot realistisch maatwerk. Reken maar.

Eén contactpersoon

U vindt het belangrijk om een band op te bouwen met uw adviseur. Dat begrijpen wij volkomen. U heeft binnen onze organisatie te maken met één vast contactpersoon, die uiteraard wel deel uitmaakt van een klantenteam. Zo kunnen we uw onderneming in teamverband vanuit verschillende disciplines en invalshoeken bekijken, maar de communicatie met u voeren we liever een-op-een.

U wilt naast uw jaarrekening ook een blik werpen op de toekomst van uw onderneming? Neem dan contact op met Mark Oosterom, hij is een van onze adviseurs en staat u graag te woord.

Neem contact op»

Due diligence: wees goed voorbereid bij de aankoop van een bedrijf

U wilt uitbreiden, bijvoorbeeld door een bedrijf over te nemen of door een fusie of samenwerkingsverband aan te gaan. Dan wilt u wel zeker weten dat de feiten kloppen met de verhalen. Zeker bij belangrijke beslissingen is het nodig ‘gepaste zorgvuldigheid’ in acht te nemen. En laat dat nu de letterlijke vertaling van due diligence zijn. Het inschakelen van een onafhankelijke deskundige die dat kan beoordelen, is daarom een verstandige keuze.

Fiscale, juridische en commerciële aspecten van due diligence

Ons due diligence onderzoek gaat verder dan het beoordelen van de financiële positie van de andere partij. Onze adviseurs beoordelen ook de fiscale, juridische en commerciële aspecten en maken een sterkte-zwakte-analyse. Ze beoordelen of het bedrijf voldoende waarde kan toevoegen, bekijken de kritische succesfactoren en ze gaan op zoek naar eventuele ‘lijken in de kast’. Op basis van deze bevindingen gaan we met u in gesprek en steunen we u bij de besprekingen.

Onderhandelingen

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kunt u weloverwogen afwegingen maken en beslissingen nemen. U staat sterker bij de onderhandelingen, bijvoorbeeld over de prijs die u bereid bent te betalen. Kortom, een gedegen due diligence onderzoek betaalt zichzelf zeker terug en geeft rust.

Audit

Business Management ondersteuning

Personeelsdiensten

Fiscaal