Waar ligt u als ondernemer ’s nachts van wakker…?

Gelukkig niet van de controle van uw jaarrekening. Dankzij de werkwijze en de aanpak van FACET Audit 3.0, bent u immers altijd ‘in control’ en wordt de controle ondergeschikt aan uw wensen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar het antwoord op de vragen: hoe kunt u als ondernemer nog beter ondernemen? En hoe kunt u  uw risico’s nóg beter beperken (risk management).

Uw wens.

Eerste gaan wij met u verkennen welke essentiële informatie u nodig heeft om uw businessmodel (canvas) en risico’s in kaart te brengen. Vervolgens helpen wij u om de gewenste informatie uit de beschikbare data te filteren. Dat doen wij onder meer met behulp van data-analyse en process mining. Door gebruik van deze methodieken kunnen wij uit grote hoeveelheden  data snel diepgaande analyses maken. Zowel financieel als operationeel. U kunt op deze manier elke stap binnen uw bedrijfsprocessen volgen (wie en wanneer) en zo de uitzonderingen in kaart brengen. Dat maakt  de knelpunten, de afwijkingen en de verbanden in uw bedrijfsprocessen zichtbaar. Op basis daarvan kunt u verbeteringen gaan doorvoeren waar dat echt nodig is. En dat allemaal met behulp van data die al binnen de geautomatiseerde omgeving van uw organisatie beschikbaar is. Informatie die voor een deel ook wordt gebruikt voor de controle van uw jaarrekening.

Data-driven controleaanpak

Wij gaan uit van een data-driven controleaanpak. We richten ons niet meer op de cyclus van de interim- en eindejaarscontrole, maar werken toe naar maandelijkse controles oftewel: continuous monitoring. Dat maakt dat u frequent beschikt over actuele controle informatie en niet alleen na afloop van een boekjaar. Zo kunt  u, als dat nodig is, op het juiste moment bijsturen.

Tijd

De ervaring leert dat zo’n omslag in de controleaanpak zeker niet in één dag is te maken. Het vereist namelijk een andere manier van denken en van werken. Dat groeiproces gaan we met elkaar aan, maar vraagt wel voor beide partijen om een investering. Die investering betaalt zich zeker terug, omdat maandelijks analyses beschikbaar zijn. Samen bereiken we de gewenste situatie .

Maak afspraak

 

Praktijkvoorbeelden

Een aantal voorbeelden uit de praktijk waarmee we recent te maken hadden:

  • Een analyse van productieomgevingen, waarmee we afvalstromen kunnen kwantificeren.
  • Doorstroom van goederen binnen een handelsonderneming om te bepalen of we geen aantallen missen.
  • Nulmetingen binnen het bedrijfsproces zodat doorlooptijden zichtbaar worden. Deze informatie gebruikten we om de bedrijfsonderdelen beter te laten samenwerken, maar ook zodat ze van elkaar konden leren.
  • Analyse van signalen om te bepalen of sprake is van fraude.