FACET IT Audit waakt over uw processen

Binnen uw onderneming worden de financiële en administratieve gegevens steeds vaker geautomatiseerd vastgelegd, verwerkt en uitgewisseld. Dat bespaart tijd en kosten. Maar hoe betrouwbaar zijn uw IT-systemen en processen eigenlijk? Het analyseren hiervan zien we bij FACET IT Audit als een onderdeel van onze controlewerkzaamheden.

IT-tools

Wilt u beter inzicht in en beheersing van uw bedrijfsprocessen? Dan zetten we hiervoor speciale IT-tools in, te weten data-analyse en process mining. Met de informatie die deze tools vergaren, kunnen we prestaties binnen uw onderneming met elkaar vergelijken en uw bedrijfsprocessen optimaliseren.

Richard Verkerk is een van onze data-analyse specialisten binnen ons Auditteam. ‘Dankzij het gebruik van IT-tools kunnen we inzoomen op de uitzonderingen en op zaken die operationeel en financieel niet goed lopen binnen een bedrijf. Daarop kunnen ondernemers vervolgens direct inspelen.’

Cor van Marle RA
Vennoot | Directie | IT-Auditor

‘IT-tools zorgen voor kennis en inzicht’

Richard Verkerk is een van de data-analyse specialisten binnen het Auditteam van FACET. Als geen ander kan hij de ‘ins and outs’ toelichten van de IT-tools waarmee FACET werkt. Voor een groot aantal klanten stelde hij de afgelopen jaren analyses op om de controle van de jaarrekening beter uit te voeren en bouwde hij dashboards waarmee klanten hun organisatie continu kunnen monitoren.

‘Dankzij deze tools kunnen we inzoomen op de uitzonderingen en op zaken die operationeel en financieel niet goed lopen binnen een bedrijf. Ondernemers kunnen hierop direct inspelen. Met de implementatie van dit soort tools lopen wij ten opzichte van andere accountantskantoren duidelijk voorop.’

Richard Verkerk
Data-analyse specialist

Leon Klootwijk, Bakker Klootwijk:

‘Van reactief ondernemen naar proactief ondernemen’

Toen Pleun en Truus Klootwijk in 1951 vanuit de kelder van hun woonhuis een kleine bakkerij startten, hadden ze waarschijnlijk niet kunnen bedenken waar Bakker Klootwijk anno 2016 voor staat: 32 eigen winkels in franchisevorm in de regio Groot-Rotterdam, toeleverancier van dagvers brood en banket voor o.a. diverse supermarktorganisaties en een eigen lijn van speciale producten, zoals koolhydraatarm en Rotterdams brood.

De leiding van Bakker Klootwijk is sinds een aantal jaar in handen van hun kleinzoon Leon. ‘Mijn opa bakte vroeger broden in zijn takkenbosoven en mijn oma bracht ze vervolgens rond op haar bakfiets. Ze waren heel vooruitstrevend en leverden als een van de eersten brood aan winkels die geen bakkerij hadden en aan Cash & Carry. Op 3 september van dit jaar vieren we ons 65-jarig bestaan.’

Bakker Klootwijk had in die 65 jaar te maken met voorspoed, maar ook met tegenspoed. In 2014 maakte het bedrijf een reorganisatie door. Wat was daar de reden van?

Lees hier verder